گفتگو با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
اگر میخواستیم سختگیری کنیم می گفتیم سایتها باید مجوز بگیرند
در مراسم تشییع جنازهی استاد دوانی وزیر را دیدم که در حال صحبت با اطرافیان است. فرصت را غنیمت شمرده سئوالاتی از ایشان داشتم که از نظرتان میگذرد.
****
● فکر نمیکنید که آئیننامهی ساماندهی سایتهای اینترنتی خلاف قانون اساسی است؟ مصداق سانسور نیست؟
◊ مگر فرض بر این است که هیچ نوع حدی برای آزادی وجود ندارد؟
● محدود بودن آزادی را میپذیرم. مصادیق و حدود آن هم در قانون مشخص است. دروغ، افترا، تشویش و … اما این که کار شما مبنای قانونی برای تدوین این آئیننامه نداشتهاید، این محل مناقشه است.
◊ عرض من این است که اگر حدی هم وجود داشته باشد و آن هم قانونی باشد، ما هم پای همان قانون ایستادهایم.
● کدام قانون؟
◊ آئیننامه. آئیننامهی دولت در حکم قانون است.
● آئیننامه با قانون متفاوت است. این دو در یک سطح نیستند. ضمن اینکه در قانون اساسی نیز سانسور نفی شده است. آیا ف ی ل ت ر ی ن گ مصداق سانسور نیست؟
◊ نه، فرض ما بر این است که افراد آزادند که هرچه میخواهند منتشر کنند، مگر اینکه مخل مبانی اسلام و آزادیهای دیگران باشد، اهانت به دیگران باشد.
● مخل مبانی خیلی کلی است. به نظرم دولت در مصادیق آن بسیار سخت گیری میکند.
◊ اگر میخواستیم سختگیری کنیم، میگفتیم که هرکس میخواهد سایتی راهاندازی کند، بیاید و مجوز بگیرد. اما ما اینکار را نکردهایم. مگر ما این کار را کردهایم؟
● نه، اما خودشما هم قبول دارید که چنین نباید باشد.
◊ خوب دیگر! فرض ما هم بر این است که همه دارند کارشان را درست انجام میدهند. اما اگر دروغپراکنی کردند و کسی گفت که اینها دروغ گفتهاند خوب طبیعی است که باید پاسخگو باشند.
● پاسخگویی در برابر شکایات دیگران را میپذیرم. ما قوانینی در این باره داریم که کافی است. مصادیق را هم بیان کرده است. مصادیق سلب آزادی دیگران احصا شده است.
◊ این کارها (ف ی ل ت ر ی ن گ) زیر نظر کمیتهای انجام میشود که وزارت دادگستری هم عضو آن است….
اینجا بود که یکی از خبرنگاران آمد و وزیر را دست من نجات داد و الا…