بایگانی ماهانه ‌

رقابت شبکه‌های اجتماعی با وبلاگ‌ها

جمعه 28 نوامبر 2008
به اعتقاد یک وبلاگ‌نویس، آنچه امروز به عنوان وبلاگ‌های جدی و تخصصی مشاهده می‌کنیم، حاصل دوره‌های بعد وبلاگ‌نویسی هستند و هنوز نسل اول وبلاگ‌نویسان ایرانی به سنت شخصی‌نویسی در وبلاگ وفادار مانده‌اند.

محمدصالح مفتاح، عضو هیات موسس مجمع وبلاگ‌نویسان مسلمان، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اظهار کرد: موج اول وبلاگ‌نویسی با روزانه‌نویسی‌ها آغاز شد و مهم‌ترین وبلاگ‌ها تصوری جز روزانه‌نویسی و خاطره‌نگاری از وبلاگ نداشتند. همین امر باعث شد، در کنار رشد وبلاگ‌ها، موج دیگری هم برای راه‌اندازی نشریات الکترونیکی آغاز و به عنوان عرصه‌ی نوشتارهای جدی وبلاگ‌نویسان گسترش یافت.

عضو شورای مرکزی مجمع وبلاگ‌نویسان مسلمان در عین حال گفت: جریانی که امروز در وبلاگ‌های فارسی جریان دارد را نمی‌توان یک «ید واحده» و مجموعه‌ی یکدست دانست. برخی افراد از رسانه‌های دیگر همچون روزنامه به وبلاگ آمده‌اند و تلقی خاص خود را از فضا دارند. برخی نیز از فضاهای گفت‌وگو و چت و ایمیل‌نویسی به وبلاگ روی آورده‌اند و همین امر گسستی را در نوع نگرش به وبلاگ ایجاد کرده است.

وی افزود: پیچیدگی ارائه تعریف برای وبلاگ از همین امر ناشی می‌شود که وبلاگ یک رسانه‌ی شخصی است و هرکس متناسب با دید خود به آن هویت و کارکرد می‌بخشد. نبود فصل‌ ممیزه و تعریف دقیق برای وبلاگ، باعث شده است تا تفاوت‌های هویتی وبلاگ درک نشود.

مفتاح تصریح کرد: اگر وبلاگ را از اجزاء وب ۲ بدانیم، چندان دور از ذهن هم نیست که روزمره‌نویسی در آن بیشتر رواج یابد و حتی باید گسترش وبلاگ‌های علمی و تخصصی را خارج از این چارچوب و انحراف از تعریف وبلاگ دانست و اصولا وبلاگ ترکیب دوکلمه web و log، به معنی روزنوشت‌های تحت وب است.

به گفته‌ی وی، نمی‌توان این نکته را نادیده گرفت که عمق آگاهی‌ها در فرندفید و تویتر به مراتب کمتر از وبلاگ است. چراکه فرصتی برای تأمل و تعمق نیست و کاربران شبکه‌های اجتماعی این امر را به عنوان یک اصل پذیرفته‌اند و گاه شنیدن مباحث جدی و علمی باعث ملال‌خاطر کاربران می‌شود.

مفتاح در عین حال گفت: شبکه‌های اجتماعی به دنبال رقابت با وبلاگ‌ها نیز هستند. چراکه کارکردهای مشابه دارند و برای بیان و به اشتراک‌گذاری اندیشه و احساس به‌کار می‌روند. از سوی دیگر نوعی تعامل فنی میان وبلاگ و شبکه‌های اجتماعی وجود دارد که مثلا لحظه‌نوشته‌ها را نیز از تویتر وارد وبلاگ و آن را تکمیل کند.

وی همچنین تصریح کرد: امکان وارد کردن آراس‌اس وبلاگ یا وب‌سایت در فرندفید نیز می‌تواند به جذب مخاطب برای وبلاگ‌ها یاری برساند. اکنون دیگر وبلاگ‌نویسان نمی‌توانند این امکانات را برای مباحث حول و حوش نوشته‌های خود نادیده بگیرند. چراکه امکان نظر دادن در این سیستم‌ها در بررسی نوشته‌های وبلاگ‌ها در فرندفید بسیار مفید و البته جذاب‌تر از نقدهای درون وبلاگ‌هاست.

عضو هیات موسس مجمع وبلاگ‌نویسان مسلمان با بیان اینکه هنوز نمی‌توان برای مثبت بودن یا نبودن رواج شبکه‌های اجتماعی در میان وبلاگ‌نویسان نظر قطعی داد، در عین حال خاطرنشان کرد: اعتیادآور بودن این سایت‌ها و رقابت کردن با مطالعه و کسب اطلاع از منابع رسمی و دقیق، باعث می‌شود که اعضای این سایت‌ها در مباحث عمیق‌تر نروند و در نتیجه کارکرد سرگرمی در این سایت‌ها فزونی بیاید.

مفتاح افزود: وجود امکاناتی همچون جست‌وجو، عکس، موسیقی، ویدیو، سرویس‌های تلفیقی وبmash-up‌ها، گروه‌ها و جوامع آنلاین و تصاویر با وضوح بالا، محتوای تازه‌ای است که می‌تواند در عرصه‌ی انتشار اطلاعات، رقیب جدی‌یی برای رسانه‌ی وبلاگ باشد.

وی تاکید کرد: تعاملی شدن بیشتر فضاهای وبلاگی، از آثار گسترش شبکه‌های اجتماعی است. در کنار این امر معلوم‌تر شدن هویت و اندیشه‌های نویسندگان وبلاگ‌ها برای خوانندگان آنها و شناخت بیشتر از مخاطبان باعث شدت یافتن این تعاملات خواهد بود. توجه بیشتر به مخاطب و نقد و نظر بیشتر با مخاطب نیز در همین فضا صورت می‌گیرد و زمینه‌های بیشتری را برای نقد اندیشه‌ها فراهم می‌آورد.

وی ادامه داد: از دیگر تأثیرات شبکه‌های اجتماعی بر وبلاگ، اشتراک ایده و سوژه برای نوشتن است. در گفت‌وگوهایی که در فضای این سایت‌ها انجام می‌پذیرد، موضعات و اندیشه‌های تازه‌ای مطرح می‌شود که یک نویسنده‌ی خوب وبلاگ می‌تواند از آن برای نوشتن بهره ببرد.

مفتاح همچنین اظهار کرد: به نظر می‌رسد که نتیجه‌ی موج جدید روزمره‌نویسی در وبلاگ‌ها بازگشتی به سال‌های اولیه وبلاگ‌نویسی باشد و لزوما نمی‌توان آن را مثبت یا منفی تلقی کرد. شاید با این تغییر وضعیت و بیشتر شدن روزمره‌نویسی‌ها، وبلاگ بهتر بتواند تمایزات و تفاوت‌های خود را با سایر رسانه‌ها تعریف کند، چراکه در این دوره‌ی تازه، توجه به روزمره‌نویسی به صورت آگاهانه صورت می‌پذیرد.

منبع: ایسنا


اصول گفت‌وگوی ادیان رعایت نشده است

دوشنبه 17 نوامبر 2008

تعدادی از دانشجویان نماینده برخی تشکل‌های دانشجویی در اعتراض به نشست گفت‌وگوی ادیان که با حضور سران و نمایندگان رژیم صهیونیستی در نیویورک برگزار شد، بعد از ظهر امروز(دوشنبه) در مقابل سفارت اردن در تهران تجمع کردند.

در این تجمع که از ساعت ۱۴:۳۰ با تلاوت ‌آیاتی از کلام‌الله مجید در مقابل سفارت اردن در تهران آغاز شد دانشجویان پلاکاردهایی با مضامین ” یا ایها المسلون اتحدوا اتحدوا”،‌ “اسرائیل باید از صفحه روزگار محو شود”، “من سمع رجلا ینادی یا للمسلمین فلم یجبه فلیس به مسلم”، “الموت لاسرائیل، الموت لآمریکا”، “نه سازش نه تسلیم نبرد تا اضمحلال”، “یجب ان تزول اسرائیل من الوجود”، در دست داشتند.

در این تجمع که همراه با نمایشگاه عکسی از عکس‌های جنایت‌های اسرائیل در غزه همراه بود، کنفرانس خبری با سخنرانی انسانی، نماینده دفتر تحکیم وحدت (طیف شیراز)، مجیری نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، مفتاح نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی، الله‌یاری نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر، جلولی نماینده اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل، طهمورثی و احمدی به عنوان نمایندگانی از جنبش دانشجویی جهان اسلام برگزار شد و این تجمع در ساعت ۱۵:۳۰ با ذکر صلواتی به پایان رسید.

 

اصول گفت‌وگوی ادیان رعایت نشده است

محمدصالح مفتاح، نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی در تجمع دانشجویان در مقابل سفارت اردن در تهران در اعتراض به برگزاری نشست گفت‌وگوی ادیان در نیویورک که با حضور سران رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی برگزار شد، با قرائت آیه ۶۴ سوره آل‌عمران گفت: این آیه کامل‌ترین آیه در رابطه با گفت‌وگوی ادیان است و خداوند بر اساس این آیه گفته‌اند با توجه به ایمان به خدا و شرک به کفر در کنار هم گفت‌وگو کنید و اگر نشد شما دین خود را برای خود نگه داشته و آن‌ها کفرشان را برای خود نگه دارند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسنا وی افزود: آنچه در این کنفرانس شاهدیم این است که بدیهی‌ترین اصول گفت‌وگو نادیده گرفته شده و کسانی کنار هم بودند که مبانی دینی نداشتند چه صهیونیزم چه عربستان سعودی.

این فعال دانشجویی بیان کرد: عربستان در گفت‌وگوی ادیان نابردبارترین است؛ چراکه حتی مذاهب اسلامی را بر مبنای ایمان به خدا به رسمیت نمی‌شناسد.

وی افزود: مجامع بین‌المللی به عمد این مسائل را نادیده می‌گیرند و می‌دانند که عربستان کشوری است که متحجرترین حکومت را دارد و اسلام آمریکایی در آن بارز است.

وی افزود: سوال ما این است که چرا با رژیم صهیونیستی که نماینده هیچ دینی نیست، مذاکره می‌کنند.

مفتاح تصریح کرد: میان یهود و صهیونیزم تفاوت قائلیم و صهیونیزم را دین نمی‌دانیم؛ چون غیرخدا را ارباب خود قرار دادند و زور و زر ارباب آن‌هاست.

وی گفت: گفت‌وگو با آن‌ها خلاف نص صریح قرآن است و آینده جهان اسلام مشخص است؛ چرا که مردم رفتار چنین حاکمانی را تحمل نخواهند کرد و امروز فشارهای زیادی بر مردم مسلمان وجود دارد که باعث می‌شود این رفتارها را تحمل نکنند.

نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی اضافه کرد: مردم مسلمان بازگشتی به اسلام داشته‌اند که نمونه‌ی آن را می‌توانیم در ترکیه و سال گذشته شاهد باشیم که مردم به دولتی رای دادند که مسلمانی خود را حفظ کرد. بنابراین این موضوع نشانه روشنی است که حکومت ظالمان روزی پاسخی دندان‌شکن از ملت مسلمان دریافت خواهد کرد.

منبع: ایسنا


در جریان یک محاکمه‌ی مطلوب، آنچه مهم است آن است که
اولاً هرچه زودتر کار تمام شود و طرفین سراغ کارهای دیگر خود بروند؛
ثانیاً آنکه ضررهای غیر مشروعی به طرفین نرسد؛
ثالثاً محاکمه طوری انجام شود که حتی‌الامکان حق به صاحبش برسد.

امام خمینی (ره)
(کشف الاسرار- صفحه ۲۹۹)