رازهای مدیریت فضای مجازی در برنامه راز

جمعه 26 آگوست 2011

برنامه راز

حضور در برنامه راز فرصت مغتنمی بود برای بیان دغدغه های بسیاری از دوستان در فضای مجازی که به طور کاملاً غیرمنتظره در آن حاضر شدم. ظهر اولین تماس برای حضور در برنامه گرفته شد و تا حضور شبانه در این برنامه چند ساعتی بیشتر فرصت نبود. اما بخش عمده انتقادات و مباحث پیش از این هم طرح شده بود. چه در دیدار سال گذشته با وزیر ارشاد که برادرمان آقای صرامی هم حاضر بود و چه در نقد فیلترینگ در نشریه مزین پنجره که آن هم به رویت برادر صرامی رسیده بود. حرفهایی هم نبود که فکر نشده باشد.

اما یکی از دوستان با بی تقوایی هرچه تمام تر در اینترنت نوشته بود که هر سه نفر منتقد سیاست های رسمی (یعنی بنده و خانم شریعتمدار و حاج آقا غریب رضا) از سخنان خود در برنامه عقب نشسته ایم و به اشتباه بودن مواضع خود اذعان کرده ایم. بنده ابتدا فکر میکردم که این سخن کذب فقط درباره بنده است. اما فهمیدم که دو بزرگوار دیگر هم هم‌نظر با بنده هستند. تاکید مجدد میکنم که مباحث مطروحه در این برنامه چیزهایی نبوده است که از آنها عقب نشسته باشیم.

دوستان ِ دیگری طرح کرده بودند که مباحث از قبل هماهنگ شده بود و حضور آقای حریری هم از قبل برنامه ریزی شده بود. من فقط درباره خودم می دانم که ظهر از این برنامه مطلع شدم و مدتها بود که آقای حریری را ندیده بودم و حتی فکر میکردم در ایران نیستند. وقتی صدایش را شنیدم خیلی جا خوردم و البته خوشحال شدم. این خوشحالی در چهره بنده پیدا بود. و سخنم را بعد از این تماس اینگونه آغاز کردم که «خوشحال شدیم سخنان آقای حریری رو شنیدیم…» اما ذهن های بدبین داستان دیگری می سازند.

بگذریم. به نظرم برنامه خوبی بود. برای اولین بار این مباحث در یک برنامه زنده تلویزیونی طرح میشد. حس پاسخگویی در آقای صرامی و حس مطالبه گری در سایر اعضای این برنامه مناظره گونه قابل تقدیر بود. هرچند شاید میشد برنامه به گونه بهتری باشد و اشکالاتی از آن مرتفع باشد. اما بیشتر دوستانی مجازی که برنامه را دیده بودند آن را پسندیده بودند. حتی انتقاداتشان بیشتر بر این بود که چرا بیشتر نقد نکردی و چرا بقیه حرف ها را نزدی. و البته کسانی هم بودند که نقد داشتند. اما مخالفین حرفهایم بسیار کمتر بودند و البته از انتقاداتشان ممنونم. امیدوارم این برنامه بتواند در این حوزه برنامه دیگری هم داشته باشد و راز دیگری از دنیای رازآلود مدیریت فضای مجازی در ایران را هویدا کند.

————————-

برای کسانی که این برنامه را ندیده اند، گزارش تفصیلی، گزارش تصویری و نیز فیلم کامل آن جلسه هم اکنون بر روی اینترنت موجود است.


۱۳ دیدگاه

  1. محمد:

    به‌نظرم حرف‌های هر سه‌تای شما خیلی خوب بود و در اغلبِ موارد درست (می‌دونی که اهلِ تعارف نیستم). در موردِ آقای صرّامی هم نمی‌گم حرف‌هاش غلط بود که بی‌انصافیه ولی ترجیحا نظری هم ندارم و البته انتقاداتِ جدّی دارم. راستی دیدم متأسفانه توی «بازز» زیرِ آیتمِ استتوس‌ت یک نفر فضا رو به سمتِ هیجان پیش برده بود و این ادعا رو کرده بود که با هرسه‌ی شما صحبت کرده و گفتید که قبول دارید که «ظلم» کردید در حقِ رزمنده‌ی بسیجی -صرّامی-! من با حرف‌هاتون بالنسبه موافق بودم و ازتون دفاع می‌کنم.

  2. عمار:

    سلام و درود؛
    دوست عزیز این مطلب شما در پایگاه اینترنتی و بسته فرهنگی عمارنامه منتشرگردید.
    http://www.ammarname.ir/link/2009
    ما را با درج بنر و یا لوگو در وبگاه خود یاری نمایید .
    موفق و پیروز باشید .
    عمارنامه http://ammarname.ir/—- info@ammarname.ir
    یا علی

  3. امیر:

    با سلام.بنده برنامه را دیدم اما در خصوص نظر شما مبنی بر لغو فیلترینگ جهت استفاده مثبت از فضای اینترنت ، نظر منفی دارم. به نظر اینجانب اگر می خواهیم وارد جهانی پراز ویروس و میکروب شویم که هریک انگل گونه بخشی از پیکره جامعه را آماج حملات خود قرار می دهند، می بایست یا به ابزار مقابله کافی مجهز باشیم و یا تا رسیدن به آمادگی کافی حداقل ورود و خروجمان به این اتاق حساب شده و تحت کنترل باشد.با ید پذیرفت که در شرایط کنونی فضای وب و رسانه ها براستی رسانه ها و اهالی اینترنت ما در پله نخست قرار دارند حتی کاربران هنوز احتیاج به راهنمایی و هدایت جهت استفاده صحیح از اینترنت دارند تا مبادا بالاترین آمار جستجوی ایرانی دستمایه خبرپردازان شود و حیثیت ملی را هدف بگیرند به بیان دیگر ابتدا باید سیستم ایمنی را تقویت نمود تا تحمل حملات شدید را داشته باشد. حال باید گفت در حال حاضر که خودتان اذعان دارید هنوز برنامه ریزی و هدف گذاری درستی برای استفاده از رسانه های دیجیتال وجود ندارد و حتی گروه های همکار ،خودرا به خوبی نمی شناسند و تقسیم کاری صورت نپذیرفته و درواقع این پیکره نحیف و تهاجم زده هنوز آمادگی و قدرت لازم برای مقابله را ندارد چگونه می توان لایه محافظ را بدون حتی تزریق یک واکسن به پیکره کاربران و اهالی رسانه دیجیتال ، برداشت. به رغم تلاشهای روزافزون شما عزیزان هنوز در بسیاری از نقاط کشور قرآن و احکام اسلامی بخوبی تبیین نشده چه رسد به پاسخ پرسشها و شبهات اما در همین نقاط و در مناطقی که فکر آن را نمی کنید ضریب نفوذ ماهواره از رسانه ملی بالاتر است.به نظر شما آیا آزاد گذاشتن ماهواره بدون برنامه ریزی برای مقابله رسانه ای هیچ تاثیری در وضعیت کنونی جامعه نداشته است. درست است که ما در دریای پیشرفت تکنولوژی غوطه وریم لکن حداقل باید زورقی برای حرکت بسازیم بعد به فکر موج سواری باشیم در غیر اینصورت برای زنده ماندن احتیاج به جلیقه نجات داریم.در مجموع به نظر می رسد تا هنوز اقدامی درست و حسابی در خصوص بالا بردن ایمنی کاربران در فضای رسانه ای انجام نداده ایم نباید آنها در فضای رسانه ای رها کنیم و انتظار عملکرد درست داشته باشیم.نمی توانیم بگوییم چون دزدان ماهرند و می توانند هرنوع قفلی را باز کنند پس درب خانه را قفل نکنیم.و خیلی حرفهای دیگر که در این مجال نمی گنجد.خلاصه اینکه باز هم دنبال مقصر گشتیم و فیلترینگ را به عنوان عامل عقب ماندگی پیدا کردیم.

  4. Mohamad:

    سلام
    خیلی خیلی ممنون
    برنامه خوبی بود وشما به خوبی از پس بحث برآمدید
    یک تعریف از تکنولوژی می گوید تکنولوژی آن چیزی است که خودش را تحمیل می کند
    یک نگاه حداقلی به مواجه به تکنولوژی حتی مثبتش در ایران وجود دارد زمانی که کامپیوترها به ایران وارد می شدند با سختگیری های گمرکی و مالیات بالا به نوعی نگاه بر این بود که این ها تجمی هستند و باید بیش از وارد کردن آن به فکر ساخت آن باشیم و این ها چه به درد کل مردم می خورند و یک تقسیم عوام و خواص می کردند شاید اگر آن زمان از کامپیوتر ها بهره می گرفتم دانش عمومی مردم ما در این زمینه بسیار بالاتر بودو خیلی مشکلات کمتر
    البته بحث فیلترینگ به گونه ای است که برخی جهاتی که آقای صرامی هم اشاره کردند صحیح است کسی منکر آن نیست البته دوستان انگار گوش شنوایی ندارند چون همه چیز را امنیتی می بینند
    ولی کاش وفرد مقابل کسی بود که می توانستید مباحث فیلترینگ را وارد جزییات شوید مثلا آیا از لحاظ فنی امکان فیلترینگ هدفمند یوتیوب وجود دارد آیا تهدید عدم حضور در یوتیوب برای ایرانیان بیشتر است یا حضورشان،این برای من ثابت شده که عدم حضورمان در یوتیوب برایمان تهدید بزرگی است حداقلش این است که هر خارجی بگویی درایران امکان استفاده از یوتیوب نیست مطمن می شود جامعه شما دیکتاتوری است و به هیچ دلیل دیگری نیاز نداردسر جریان بعد از انتخابات متوجه شدم فیلم هایی را از تظاهرات ردم در ۲۲ بهمن آپلود کرده بودند که بگویند ای مردم دنیا و ایرانی هایی که در غرب هستید حامیان جمهوری اسلامی چقدر اندکند حالا جواب دادن به این طیف نیاز به نیروی متخصص می خواهد آیا مردم خود کافی نیستند
    یک نکتهی دیگر که هست مردم شوروی در جنگ سرد فریب سینمای آمریکا را خوردند و از غرب تصور بهشت را داشتند حال اگر مردم ایران تماس بیشتری با غرب در فضای آزاد هر چه بیشتر داشته باشند این تصورات که در جنگ سرد به مردم ایران القا می شود دیگر کارایی خود را از دست می دهد
    تهدیدات امنیتی استخراج اطلاعات کاربران چقدر بر روی امنیت ملی اثر گذار است(که هست)چگونه می شود این تهدیدات را به حداقل رساند و وظیفه دولت در این زمینه چیست؟کاش کسانی که دغده این را دارند جدی تر به آن این مسایل فکر کنند تا مسئله فیلترینگ
    تجربه نشان داده نگرانی دوستان معمولا در مورد اتفاقاتی که باید قبل از آزاد سازی اطلاعات بیفتد بی مورد است چون مدیران و برنامه ریزان در اینجا شعارشان این است چو فردا شود فکر فردا کنیم!!!

  5. ابوذر منتظرالقائم وبلاگ پاسداران:

    ۱- lموضوع جلسه مدیریت فضای سایبر در ایران بود. و موضوع بین الملل این فضا. متاسفانه بحث در فیلترینگ محدود ماند و از متولی ای که خیلی در این زمینه مجرم و مقصر نبود انتقام کشیده شد و در مورد سیاستهای وزارت اطلاعات ، وزارت ارتباطات ، دستگاه قضایی و پلیس و دیگران در این زمینه صحبتی به میان نیامد. هرچند تمام وقت به این بحث اختصاص یافت. اما شاید پاسخ این باشد که زمان کافی نبود و بحث ابتر ماند.

  6. ابوذر منتظرالقائم وبلاگ پاسداران:

    ۲- کسی که بحث فیسبوک را پیش کشید برادر نادر طالب زاده بود که بنظر بنده اشتباه کردند. با این موضوع تریبون را به برادر غریب رضا سپردند. با این حسای ، بحث حتی محدود به فیلترینگ فیسبوک و برخی سایتهای فیلترشده شد و بحث حتی سیاستهای کلی نظام پالایش اینترنت نیز پایه گذاری نشد . برادر حاج نادر بصراحت می گویند که می خواهیم در فضایی که ایجاد شده امشب ، در مورد موضوع جنجالی فیسبوک با حضور بچه های ارشاد صحبت کنیم !

  7. طی طریق:

    سلام علیکم
    مطلبی بسیار خواندنی بود و مفید فایده…استفاده کردیم
    با عنوان «می گویم “رعایت حجاب”/می گوید “نفی آزادی”» بروزم
    لطفا بنده رو از نظرات ارزشمند خودتون بی نصیب نگذارید
    ارادتمند

  8. سید تقی:

    سلام اون قسمت حرفهای برادر صرامی که درباره فیس بوک میگفت قشنگ بود
    بیاین پیش ما واقعیت ها رو بگید منتظرم
    یا علی

  9. رضا نیوز:

    بسمه تعالی
    با سلام، احتراما ضمن عرض ادب محضر مدیریت محترم این وبلاگ، به عرض می رساند گاها به شما سر می زنم و از مطالب زیبا و پر مغزتان استفاده می کنم. کار حضرتعالی قطعا نشانگر زحمت فراوان و حوصله وافر شماست که بسیار قابل تقدیر می باشد.
    اینجانب در وبلاگ نوپای خود و در جهت بهره مندی از تجربیات جنابعالی و دیگر دوستان، منتظر نظرات و پیشنهادات شما می باشم. در پایان خواهشمند است درصورت صلاحدید و اگه قابل دونستید، بنده را لینک نمائید.
    با تشکر- پایگاه تحلیلی و اطلاع رسانی رضانیوز
    reza-news.blogfa.com

  10. سید:

    می گویند تقوا از تخصص لازم تر است، آن را می پذیرم. اما می گویم آن کس که تخصص ندارد و کاری را می پذیرد، بی تقوا است. شهید چمران
    حضور در برنامه ای که در رسانه ملی برای طیق وسیعی از مردم مورد توجه است هرکلمه اش باید ثواب و عقاب فراوانی داشته باشد.
    انشاالله حرف هایی که گفته شده با تامل و کاشناسی و خلوص بیان شده باشد که اثر سو آن در جامعه دامن گیر افراد نشود

  11. Mohammad:

    قطع وی پی ان قانونیه؟؟؟

  12. مهدوی:

    بسم الله
    سلام جناب آقای مفتاح
    من هم برنامه راز رو دیدم
    به نظر حقیر برداشتن فیلترینگ شبکه های اجتماعی هیچ مشکلی از جهاد سایبر نیروهای ارزشی حل که نمی کنه هیچ اوضاع رو مطمئنا بدتر هم می کنه
    برای این گفته استدلال دارم که جاش نیست
    ضمنا اون رفقایی که پایه اینجور شبکه ها هستند همین الان هم در اونا فعالند و کار مفید چندانی هم انجام نمیدن. به اذعان خیلی هاشون بیشتر، خودشون رو سرگرم می کنن و بین خودشون گپ و گفت می کنن و … . برخی هم – البته اندک – دارن استحاله هم میشن و به رنگ محیط که به شدت هم غالبه در میان
    در این میون نکته مهمتر از محتوای این بحث، نحوه برخورد شما بزرگواران با یک اختلاف کوچیکه
    ابوذر هرچقدر هم که بد نظراتش رو مطرح کرده باشه – که به نظر من اینقدرها هم تند ننشوته – دیگه نباید مورد این هجمه غیر منصفانه برخی دوستان مانند شما قرار بگیره
    ایشون هم مثل خود شما در فضای سایبر مؤثر بوده واگر هم نمی بود باز نمی باید تند جواب می دادید
    برادر من پس رحماء بینهم چطور شده؟!
    احتمال داره که هر کدوم از شما فردا روزی یکی از سیاست گذاران فضای سایبر کشور باشید
    من به طور کلی اجتهاد امثال شما بزرگوار را در این حوزه تخطئه نمی کنم چه آنکه مطلعین فضای سایبر میان جریان ارزشی چندان هم زیاد نیستند ولی می گویم در موضوعات اختلافی حداقل کمی بیشتر تامل کنید. ضمنا شما اگر هم فرضا در فضای سایبر مجتهد باشید در امور فرهنگی که مجتهد نیستید. پس احتمال خطا در نظرات خودتان رو بدید
    البته نفس این بحث و جدل ها جای خوشحالی داره به شرطی که موجب اختلاف و ناراحتی نشه

  13. behii:

    ::: سلام به رسم ادب و به رسم وفا :::

    وچه زیباست خطبه یادگار کربلا …

    ایها الناس !

    انا ابن مکه و منی،

    انا ابن زمزم و الصفا،

    .

    .

    .

    انا ابن من اسری به من المسجد الحرام الی المسجد الاقصی،

    این روزها روزگار هم با ما ساز غریبه گی میزند نمیدانم در این شهر سرد من غریبه ام یا شهر و مردمانش !

    شاید در گوشه ای خود را جا گذاشته ام لباسم مشکی ست، دلم مشکی ست، رنگ چشمانم هم مشکی ست، موهایم !

    موهایم را نمیدانم ولی مشکی بود . . .

    پیدایش کردین خبری به باد صبا دهید . . .

    اون برنامه رو از روی شانس دیدم و بسیار جالب بود خیلی وقت بود میگشتم دنبال یکی از اون افراد در اون جلسه که امروز اتفاقی …. عالی.

    بعنوان پیشکسوتان مجازی خوشحال میشم نظرتون در مورد قافله سالار بدونم

    مـ ـا هـ ـمـ ـه بـ ـی غـ ـیـ ـرتـ ـیـ ـم آیـ ـیـ ـنـ ـه در کـ ـربـ ـلـ ـاسـ ـت

دیدگاه تازه‌ای بنویسید:

*